Q

Mapa Escuelas SMX

OFERTA EDUCATIVA

Fes clic sobre la icona inferior de l’etapa i accedeix al mapa per veure quins centres compten amb l’oferta educativa

Formación Profesional
Q

Educación Infantil

Educación Primaria
Q

Educación Primaria

Educación Secundaria
Q

Educación Secundaria

Bachillerato
Q

Bachillerato

Formación Profesional
Q

Formación Profesional

Els Salesians porten més de 100 anys acompanyant i veient créixer milers de nens, nenes i joves. Són moltes les històries viscudes i els somnis complerts al llarg dels anys, gràcies a un projecte d’educació integral que ha anat creixent i evolucionant per adaptar-se a les necessitats del nostre alumnat. Tot això sense perdre de vista allò que ens identifica. Et convidem que ho descobreixis perquè, junts, seguim fent créixer el somni de Don Bosco.

Som escola Catòlica

N

Catòlica

Que té com a missió oferir una educació integral de qualitat, basada en els valors de l’Evangeli i que cerca la formació de totes les dimensions de la persona.

N

Concertada

Totes les etapes, des d’Infantil fins a Batxillerat, passant per Cicles Formatius. Estan concertades, acollint-nos al finançament públic segons les lleis per garantir la gratuïtat de l’educació.

N

Salesiana

Els Salesians som una congregació religiosa fundada per Sant Joan Bosco. La nostra missió dins l’església és l’educació i l’evangelització dels joves seguint l’estil que ens caracteritza.

N

Popular, inclusiva, lliure i oberta

Oberta a totes les classes socials i necessitats educatives, amb preferència per als més necessitats i que anteposa el criteri de promoció de tothom al de la selecció dels millors. 

En definitiva, és una proposta educativa clarament definida, però respectuosa amb altres opcions educatives.

Amb estil propi

L’estil salesià es basa en la pedagogia de Don Bosco i el seu Sistema Preventiu per crear un ambient educatiu que acull l’alumnat tal com és i l’ajuda a créixer mitjançant múltiples propostes educatives, no només en les hores lectives, sinó amb altres activitats formatives al marge de l’horari escolar.

Es presenta com a família educadora, de manera que els joves trobin aquí «casa pròpia», sentint-se estimats i valorats amb un afecte que l’alumnat percep i nota per part del docent, que es preocupa per la seva maduració i futur.

És una escola que destaca pel seu ambient d’acollida i proximitat on l’alumnat és el protagonista, especialment aquell més necessitat. Una escola que «educa evangelitzant i evangelitza educant» per aconseguir formar «honrats ciutadans i bons cristians».

Som una gran família

Si alguna cosa distingeix una escola salesiana és l’acolliment incondicional i l’ambient de família. T’assegurem que aquí et sentiràs com a casa. 

Per això, tindràs múltiples maneres d’involucrar-te amb el col·legi com a mare o pare: activitats i festes en família, col·laboració en activitats escolars, ofertes de voluntariat, excursions, tallers, Escola de Pares, AMPAS,…

}

Un col·legi de portes obertes

Un cop sona el timbre que marca la fi de les classes de la tarda, les escoles s’omplen de vida amb famílies que es queden a gaudir de les instal·lacions i una infinitat d’activitats extraescolars, esdeveniments, assaigs, entrenaments i molt més. Tot això sense parlar del cap de setmana, moment en què les nostres associacions i grups juvenils duen a terme els seus projectes de lleure. 

Passaràs a formar part d'una cosa gran

Els Salesians estem a més de 130 països i ens organitzem per inspectories. En el nostre cas, pertanyem a la Inspectoría Mª Auxiliadora, que agrupa 59 centres, 3.374 professors i 49.243 alumnes.

Les nostres escoles potencien la coordinació i el treball conjunt entre elles com a parts imprescindibles d’un projecte més gran, unint forces per donar més qualitat i valor al nostre projecte educatiu.

Les Escoles Salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora en xifres

Alumnat

Docents

Línies

Centres educatius

Preparant per al futur

Metodologies actives

Treballem per incorporar metodologies actives com l’aprenentatge cooperatiu, aula invertida, treball per projectes, aprenentatge i servei, pensament visible, total physical response… posant l’alumne en el centre del procés ensenyament-aprenentatge.

Pastoral

Acompanyem al nostre alumnat en el seu procés de maduració personal i en la fe des del servei als altres, implicant-los de manera gradual en diferents activitats, comissions i projectes.

Escola Sostenible

Perquè com a escola tenim el desafiament enorme d’educar aquesta generació per fer del món un lloc més just i sostenible.

Plurilingüisme

Intercanvis internacionals, exàmens oficials de Cambridge, assistents de conversa, Batxillerat Americà Dual, estades d’immersió lingüística… Oferim una àmplia varietat d’activitats a les llengües que ofereix cada centre.

Voluntariat

Promovem les experiències de voluntariat entre el nostre alumnat.

Entorns virtuals d’aprenentatge

Incorporem a les nostres classes plataformes com Google Classroom i Moodle per treballar, repassar i ampliar continguts de manera més dinàmica i interactiva. Per això, arribat el moment, a cada alumne se li lliura el seu propi correu institucional en un entorn protegit amb Google Suite. També treballem amb dispositius Chromebook en alguns cursos.

Activitats extraescolars

Els nostres centres ofereixen un ampli ventall d’activitats extraescolars

Departament d'Orientació

Amb ell, intentem donar resposta a totes les necessitats de reforç educatiu i d’ampliació, així com d’atenció a la diversitat del centre, aplicant metodologies actives com ara la mediació i la tutoria entre iguals. A més, comptem amb un especialista d’Audició i Llenguatge (AL) i tres a Pedagogia Terapèutica (PT). També ajudem el nostre alumnat en la seva orientació vocacional amb múltiples propostes.

Aprenentatge i Servei

Significa posar allò après al servei dels altres. És una metodologia perfecta per créixer en valors salesians i evangèlics, i a més és un trampolí per canviar la societat des de l’escola.

Departament de Qualitat

T’escoltem i treballem per millorar dia a dia i donar qualitat a allò que fem. Per això disposem d’un sistema de gestió de qualitat conforme al model EFQM i realitzem auditories externes de forma periòdica.

Esport educatiu

T’ho posem fàcil

Servei de menjador

Complet servei de menjador escolar amb monitors i una àmplia varietat de menús per a alumnes amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

Departament de Salut

Servei d’infermeria per a atenció a l’alumnat, administració de medicaments, control de dietes i malalties cròniques…

Transport escolar

T’oferim diverses rutes perquè arribar a l’escola mai no sigui un problema.

Biblioteca

Servei de biblioteca amb sistema de préstec de llibres, ordinadors per treballar o jugar i una àmplia selecció de llibres per llegir.

Qualitas Escola-Família

Una nova manera de comunicar-se amb el col·legi: missatgeria, qualificacions, calendari, documentació, justificació de faltes i retards… Tot de manera intuïtiva i accessible des de qualsevol lloc.

Assegurança d'accidents

Perquè els teus fills estiguin sempre protegits. De caràcter voluntari fins a 2n ESO i obligatori per llei de 3r ESO en endavant.

Ludoteca

Perquè no sempre és fàcil quadrar horaris, oferim servei d’atenció matinal i en acabar les classes per a les famílies que ho necessitin.

Banc de llibres

El nostre centre participa del programa #XarxaLlibre per a la reutilització de llibres de text en benefici de les famílies.

Venda de llibres

T’oferim un servei de venda de llibres de text perquè, en el cas que els hagis de comprar, no hagis de preocupar-te per res.

Les meves apps

Tot el que necessites, en un mateix lloc: àlbum de fotos, tràmits en línia, recursos per a alumnat i famílies, accés directe a les plataformes del centre i molt més. Accessible des de la web tant per a les famílies com per a l’alumnat.

En resum...

Aquí tens un resum de tot el que t’hem explicat perquè li facis un cop d’ull i t’ajudi a prendre la decisió.

Gràcies per conèixer les Escoles Salesianes!